צילומי הרנטגן וצילומים אורתודנטיים

 

צילום פנורמי –  זהו צילום רנטגן ממוחשב אחד מקיף של כל הפה.  מטרת הצילום לספק לרופא תמונת מצב בפרספקטיבה של כלל הפה. צילום רנטגן פנורמי הכרחי לבדיקת שיניים, מיקום שיניים כלואות לצורך עקירה, איתור שיניים שטרם בקעו, לצורך התחלת טיפול יישור שיניים, לצורך שתלים ולצורך בניית תותבות.

 

 

צילום צפלומטרי צדדי – הוא צילום רנטגן של פרופיל הגולגולת, הפנים והלסתות, הכולל רקמות רכות בולטות כגון אף וסנטר. מטרתו לספק לאורתודנט את מיקום ויחסי השיניים בלסת, מנח הלסתות אחת ביחס לשנייה וכן לספק בסיס נתונים לעריכת אנליזה של מבנה הלסתות והיחסים הסקלטליים ביניהן - ככלי עזר לתכנון וקביעת תוכנית הטיפול.

 

 

צילום צפלומטרי אחורי-קדמי – הוא צילום רנטגן ממבט רוחבי של הגולגולת ומספק מידע לאיבחון א-סימטריה.

 

 

צילום פריאפיקאלי - זהו צילום רנטגן בודד המתבצע באמצעות רצועת פילם המוכנסת לפה. צילום הפריאפיקאלי דרוש להתחלת טיפול אורתודנטי ומטרתו לספק מידע לגבי מצב הרקמה הקשה (עצם) סביב השורש ולגבי בריאות השורש (למשל בחשד לדלקתיות). זאת משום שהפריאפיקאלי מאפשר לראות את כל השן מן השורש לכותרת.

 

 

צילומי נשך - הם צילומי רנטגן של השיניים הטוחנות /מלתעות, המתבצעים באמצעות רצועת פילם המוכנסת לפה וכוללים 2-4 צילומים. מטרתם של צילומי הנשך לאתר נגעי עששת על גבי הכותרות או בין השיניים, ומשום כך לא ניתן להתחיל את הטיפול האורתודנטי בלעדיהם.

 

 

צילום סי.טי (COMPUTERIZED TOMOGRAPHY) - צילום CT שיניים הוא צילום שמשלב קרני רנטגן וסורק ממוחשב, ומסוגל לייצר פריסה סגיטלית של הלסתות והשיניים. פירוש הדבר שזהו צילום דיגיטלי תלת מימדי . ישנם שלושה שימושים עיקריים לCT כאשר באורתודנטיה בפרט חשוב הCT לאיתור ואיבחון של שיניים כלואות   [למידע אודות חשיבות הCT באורתודנטיה]

 

ביתר המקרים מדובר בצילום CT לצורך ביצוע שתלים ולקראת עקירות כירורגיות מורכבות. בכל מצב מאלו, מטרת צילום הCT לספק מידע מדויק על מבנה וגובה העצם בלסת המיועדת לביצוע השתלה או ניתוח, תוך התחשבות במגבלות: תעלות העצב והסינוס המקסילארי.

 

 

צילומי פנים ושיניים - סט צילומים במצלמת פוטו רגילה או דיגיטלית, המשמשים לטובת תיעוד המראה הכללי של השיניים והפנים לפני ואחרי טיפול יישור שיניים, ומהווים חלק מן הצילומים ההכרחיים להתחלת הטיפול האורתודנטי.